Aktiviteter & Uteliv

I Bangkok kan alla finna någon aktivitet som passar ens intresse. För den sportintresserade kanske den thailändska nationalsporten Muay Thai, thaiboxning, kan vara intressant att se på plats. På Lumpini Stadium, beläget vid Rama IV road, kan man vissa dagar i veckan se denna sport.

Om man åker några mil utanför Bangkok kan man finna den världsberömda flytande marknaden Damnoen Saduak. Denna marknad är nog en av Thailands mest kända och är ofta avporträtterat i reportage och filmer. Här finner man framförallt mat, grönsaker och frukter från hela Thailand.

För den djurintresserade finns ett flertal sevärda platser att besöka. Bland annat Bangkok Zoo med massor av exotiska djurarter. Vill man uppleva reptiler på närmare håll som bland annat krokodiler finns en farm i Samut Prakan, som ligger några mil utanför Bangkok. Här finns c:a 60 000 krokodiler som man visar upp genom olika uppträdande. Det sker även uppvisningar med apor och elefanter.

För den som är intresserad av thailändsk kultur och religion är ett besök i någon av Thailands alla tempel att rekommendera. Det största och äldsta templet i Bangkok är Wat Pho eller Wat Phra Chetuphon som det vanligare heter bland thailändarna. Templet har en liggande Buddha som är 46 meter lång och helt täckt av guld.

Uteliv

I Bangkok finns ett sjudande uteliv. Här finner man massor av internationella barer, musikbarer, sportbarer och thailändska karaokebarer. Vill man röra på benen finns det gott om diskotek, ofta i flera våningar.

De bästa barerna finner man i Sukhumvit-området eller på Khao san road. Här finns ett flertal turistanpassade barer med internationell musik och engelsktalande personal. På Khao san road finns det ett flertal barer med levande musik och några riktigt tunga diskotek. Vill man ha en lugnare och en internationell bar att besöka finner man dessa på någon soi till Sukhumvit Road. Här är ofta barer och restauranger delägda av utlänningar vilket ger en starkare prägel för dess mat och dryck.

Att besöka en thailändsk bar eller restaurang är alltid en upplevelse. Dessa finner man strax utanför turiststråken. Här får man en dos av thailändsk musik, billig mat och dryck samt trevliga vänner. Det engelska språket är inte speciellt väl utbredd i dessa områden, men det brukar fungera bra i de bästa fall.