Boende

Att hitta boende i Bangkok är ett av de minsta problemen man kan ha, även om man reser utan att ha bokat boende. Redan på flygplatsen finns det ett flertal agenter som säljer hotellnätter till de flesta hotell och om man reser till de stadsdelar som ofta har boende för turister, exempelvis Khao san road eller Sukhumvit-området, finns det mängder av budgethotell till bra priser.

Budgethotell finns att finna från 500 Bath upp till 1200 Bath per natt, inkluderat air-condition, tv, städning och minibar. Budgethotell håller bra standard och är ofta centralt placerade och är fullt tillräckligt när man semestrar i Bangkok. Nöjer man sig med endast en fläkt kan man hitta boende så lågt som ned till 200-300 Bath per natt, (1 Bath motsvarar c:a 0,22 sek).

Mellanklasshotell och lyxhotell finns det mycket gott om, framförallt i de fina kvarteren eller längs med Chao Praya floden, vilket även inkluderar en bedårande utsikt över staden och floden. Mellanklasshotell kan man finna från 1500 Bath upp till 4000 Bath per rum. Det finns även lyxhotell där man kan få rum på upp till 50 kvadratmeter som även inkluderar storbilds-TV, badkar eller jacuzzi och där man kan finna mängder av aktiviteter på hotellet såsom pool, gym, spa och butiker. Priserna för lyxhotell kan variera från 6000 Bath upp till 20 000 Bath per natt, eller mer. Här sätter man själv gränsen beroende på vilken lyx man önskar.

Tänk på att inte förvara värdesaker på rummet. Detta är mycket viktigt främst i Bangkok där även små medel kan vara mycket frestande för den hårt arbetande och lågavlönade personalen. Förvara alltid mindre värden i säkerhetsskåpet på rummet och större värden i hotellreceptionens säkerhetsskåp. Är man nöjd med service, städning eller servering ska man lämna dricks. C:a 10% är normalt. Dricks är dock inget som förväntas och lämnas sällan eller aldrig av thailändarna själva.