Mat & Dryck

I Bangkok hittar man all mat man kan tänka sig. Här finns dels internationella snabbmatskedjor som bland annat Mc Donalds, Burger King och Pizza Hut. Här finner man även mat från hela världen som bland annat Indien, Japan, Frankrike, Tyskland, Italien och även från Sverige.

Thailändare är ett folk som äter när de är hungriga, vilket de kan bli dygnet runt. Därför finns det massor av gatukök som dygnet runt säljer den mat som thailändarna helst vill äta, soppor, nudlar, ris-rätter med kyckling eller skaldjur. Maten tillagas och äts på gatan och priserna är ofta inte högre än kring 30 Bath för en måltid. Att äta på gatan rekommenderas både för matens smak och för den snabba och billiga servicen.

Väljer man att besöka någon lokal thairestaurang finner man att mycket av de thailändska rätterna inte liknar de vi kan finna på våra thailändska restauranger i Sverige. Här finns mat från södra Thailand och framförallt från Isaan, som serveras med starka kryddor. Att äta på en restaurang kostar från 200 Bath för två personer, exklusive dryck.

På de internationella restauranger, som bland annat pastarestauranger, grillrestauranger och skaldjursrestauranger är priserna lite högre. Räkna med från 500 Bath upp till tusentals Bath för en måltid för två personer.

Värt att nämna är restaurangen The Stable Lodge. Detta är en skandinavisk restaurang beläget på Sukhumvit Road, Soi 8. Här finner man skandinavisk mat, skandinaviska smörgåsar och även smörgåsbord, framförallt uppskattat vid jultider av fastboende skandinaver i Bangkok.

Den inhemska ölen i Thailand är Singh, Chang, Leo eller Tiger. Av dessa är Singh den mest populära medan Chang är den starkaste ölen. Ölen kostar från 70 Bath upp till 100 Bath för en stor flaska, 70 cl. Thailand har även inhemsk whiskey, Blend 285, och Rom, Sang som, som kostar runt 200 Bath per 70 cl. Dessa spritsorter fungerar bra att dricka tillsammans med soda och is. I Bangkok kan man även finna internationella spritdrycker och även viner från hela världen.