Shopping

Det finns ingen annan stad som erbjuder ett lika enormt utbud av lyxprodukter till internationella produkter som Bangkok. Här finns marknader där man kan köpa märkeskopior på välkända kläder, cd, dvd och andra produkter till en bråkdel av det ordinarie priset. Tänk dock på att man ofta får vad man betalar för. Ett par kopior av Lewisjeans för 100 kr har oftast inte en livslängd på mer än ett par år och kan aldrig jämföras med originalen, men i gengäld kan man köpa 10 par för samma pris som ett par original-jeans kostar.
Vill man handla märkesprodukter eller andra lyxprodukter, till bra priser, ska man besöka de stora luftkonditionerade galleriorna. Här finner man oftast allt man önskar under samma tak. Kläder från kända modeföretag som Boss, Armani med flera, mobiltelefoner från världens alla hörn, spel, klockor och guld. Vissa gallerior har 100 tals småbutiker specialiserade på olika produktområden. På samtliga gallerior finner man även restauranger och andra evenemang som bio eller spelhallar vilket gör att man kan tillbringa hela dagen på galleriorna och att det finns något som intresserar alla i familjen.

Är man ute efter datorer eller datordelar ska man besöka Thailands största datorbutik, Pantip. Pantip har ett enormt utbud av datorer, datordelar, spel med mera i flera våningsplan. Tänk dock på att datorer eller delar oftast inte är billigare i Thailand än i Sverige. Det kan också finnas problem med stickkontakter för eluttaget vilket innebär att man själv får byta kontakt i Sverige.
Även Bangkok har sitt eget Chinatown. Denna stadsdel som består av kinesiska affärer, marknader och restauranger är ett måste att besöka. Här kan man dels göra många fynd men även hitta produkter kopplat till Kina som är både speciella och unika. Ska man köpa thailändskt guld ska man göra detta i Chinatown. Det påstås att kinesernas guldbutiker har renare guld än någon annan i Thailand.

En av de populäraste shoppinggatorna i Bangkok är Khao san road. Här finner man mängder av produkter, restauranger och annan underhållning. Här kan man göra riktigt bra fynd och finna det mesta man kan önska i form souvenirer. Märkeskopior av i stort alla produkter man kan tänka sig trängs med butikerna som säljer äkta märkesvaror.
När man är i Bangkok ska också passa på att besöka någon av de berömda marknaderna. Bland annat finns Chatuchak helgmarknaden där man kan finna allt från thailändskt silke, thailändskt hantverk till kläder och andra produkter.